Nízkohistamínové vína
Kategória Nízkohistamínové vína na e-shope nakupuj-vyhodne.sk ponúka široký výber kvalitných vín s nízkym obsahom histamínu, ktoré sú ideálne pre ľudí s citlivosťou na histamín alebo tých, ktorí hľadajú zdravšiu alternatívu tradičných vín. Histamín je látka, ktorá sa prirodzene vyskytuje v niektorých potravinách a nápojoch, vrátane vína, ale môže spôsobiť nepríjemné alergické reakcie u niektorých jedincov.
V tejto kategórii nájdete širokú škálu nízkohistamínových vín z rôznych vinohradníckych oblastí, vrátane červených, bielych a ružových vín. Tieto vína sú vyrobené z hrozna pestovaného v ekologickom prostredí a spracovaného špeciálnymi technológiami, aby sa minimalizoval obsah histamínu a zabezpečila ich bezpečnosť pre konzumentov.
Nákup nízkohistamínových vín v e-shope nakupuj-vyhodne.sk prináša množstvo výhod. Okrem širokého sortimentu a atraktívnych cien máte možnosť pohodlne nakupovať z domova a výber si nechať doručiť priamo k vám. Navyše, e-shop pravidelne ponúka zaujímavé akcie a zľavy, vďaka ktorým môžete ušetriť na nákupe svojho obľúbeného vína.
Ak ste teda milovníkom vína a hľadáte zdravšiu alternatívu, ktorá nezaťažuje váš organizmus, kategória Nízkohistamínové vína na e-shope nakupuj-vyhodne.sk je práve pre vás. Vychutnajte si pohár dobrého vína bez obáv z alergických reakcií a objavte nové chute a arómy, ktoré vám ponúka svet nízkohistamínových vín.

Toto cuvée z odrôd Cabernet Sauvignon a Frankovka Modrá sa zrodilo z hrozna dopestovaného vo viniciach na južných svahoch Malých Karpát. Víno je lososkovej farby, zaujme Vás arómou po malinách, ríbezliach a jemnou žihľavou. Chuť je šťavnatá s ovocnou kyselinkou. Toto víno nikdy nesklame a je vhodné ku každej príležitosti. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Víno žlto-zelenej farby s nasládlou vôňou vinohradníckej broskyne, lipového kvetu a dotykom nastrúhanej pomarančovej kôry. V chuti Vás taktiež osloví rozkvitnutý lipový kvet, vinohradnícka broskyňa a pevná kyselina harmonicky dopĺňaná zvyškovým cukrom. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Víno zlato-žltej farby si Vás získa vôňou rozkvitnutých ruží, sušených hrozienok a liči. Nasládlá chuť medu a kandizovaného ovocia zakončená šťavnatou dochuťou. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Patrí medzi tradičné odrody pezinských viníc. Hrozno zrelo na južných svahoch Malých Karpát, ktoré robia tento „Vlašák“ jedinečným. Má sýtu zlatisto-zelenkavú farbu. Príjemná ovocná vôňa broskýň, ananásu a citrusových plodov plynule prechádza aj do lahodnej a sviežej chute. Dochuť je dlhá a elegantná s nádychom lipového kvetu. Toto víno Vás nikdy nesklame a je vhodné ku každej príležitosti. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Tradičná odroda dopestovaná vo vinohradoch na južných svahoch Malých Karpát. Zaujme Vás svojou zelenkavo-zlatistou farbou. Vo vôni dominujú herbálne tóny lúčnych kvetov sprevádzané exotickým ovocím. Chuť je šťavnatá, pikantno-korenistá s dochuťou po lúpaných mandliach. Toto víno nikdy nesklame a je vhodné ku každej príležitosti. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Pinot Blanc ročníka 2021 pochádza z vyše 40-ročného vinohradu pri modranskej Kalvárii. Jeho príjemná ovocná vôňa s nádychom žltého záhradného ovocia a duly je doplnená o typické biskvitové tóny. Spontánna fermentácia a vyzrievanie metódou sur lie dodávajú vínu eleganciu a plnosť. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Odroda Rulandské šedé dodáva tomuto výnimočnému vínu typickú jemne žltú farbu a celú paletu ovocných vôní, ako napríklad vôňa maslovej hrušky alebo vinohradníckej broskyne. V plnej chuti môžete cítiť korenistú hrušku, sušený banán s mandľovou dochuťou. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Toto obľúbené a vyhľadávané víno sa zrodilo z hrozna dopestovaného vo viniciach na južných svahoch Malých Karpát. Má príjemnú zlatistú farbu. V jeho bohatej ovocnej aróme dominuje ananás, banán a jemné orieškové tóny. Chuť je plná, ovocná, jemne korenistá s príjemnými kyselinkami, ktoré umocňujú eleganciu tohto vína. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Víno sa zrodilo z hrozna dopestovaného na južných svahoch Malých Karpát. Zaujme Vás svojou zlatistou farbou s buketom exotického ovocia prechádzajúceho do korenistej vône. Svieže kyselinky, ktoré plynule prechádzajú do medových tónov si Vás podmania svojou komplexnou a vyváženou chuťou. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Patrí medzi tradičné odrody pezinských viníc. Víno vás zaujme svojou zelenkavo -zlatistou farbou. Vo vôni cítime lahodné tóny lúčnych kvetov, kvitnúcej lipy s jemnou stopou po citrusoch. Chuť je šťavnatá s ovocnou kyselinkou a dlhou dochuťou. Tento „Ryňák“ je typický predstaviteľ odrody a zárukou dobrej voľby na Váš stôl. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Víno má zelenožltú farbu so žltkastým odleskom, prenikavú vôňu lipového kvetu a agátového medu s dotykom čerstvo nastrúhanej limetkovej kôry. Chuť je plná, citrusovo korenistá s medovou dochuťou. Víno má dlhodobý archivačný potenciál. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Vyzrievanie v agátovom sude po dobu troch mesiacov dodáva vínu plnosť a celú paletu ovocných vôní a chutí. Víno má zelenožltú farbu s prenikavou vôňou egrešu, vinohradníckej broskyne a dreva čiernej ríbezle. Chuť je plná, šťavnatá, s tónmi čiernej ríbezle, egrešu, agátového medu a príjemnou dochuťou zelenej limetky. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Vďaka výbornému ročníku vinárstvo Pivnica Radošina prináša Radošinský Klevner aj pre milovníkov polosladkých vín. Víno je typickej slamovo žltej farby s prenikavou vôňou vinohradníckej broskyne, tropického ovocia a prezretého hrozna. Chuť je plná, harmonická, medovo hrozienková s príjemnou kyselkavou koncovkou. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Žlto-zelená farba vína, spolu s výraznou vôňou maslovej hrušky a sušených banánov sú známkou vysokej zrelosti hrozna. Vyzrievanie v nepálenom sude zo slovinského duba a metóda Sur-Lie dáva tomuto vínu lahodnú chuť šťavnatej broskyne, hrušky a sušeného banánu s dlhotrvajúcou dochuťou. Víno ma vysoký potenciál na zrenie a je vhodné na dlhodobú archiváciu. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Odrodová farba vína je kombináciou rubínovej a tehlovočervenej. Vôni dominuje dozretá čerešňa. Zrenie vo francúzskych barikových sudoch počas 8 mesiacov dodalo vínu eleganciu, štruktúru a potenciál dlhšieho zrenia vo vašom archíve. Hrozno použité na výrobu vína Pinot Noir 2017 pochádza z vinohradu Suchý vrch so sprašovým podložím a tento vinohrad je v režime konverzie na BIO. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Toto víno bolo vyrobené metódou kvasenia pomletých bobúľ a macerovania 45 dní. Po vyzretí bolo víno vylisované a ďalej zrelo v 1000 litrovom drevenom sude po dobu 120 dní. Počas spracovania hrozna a výroby vína nebol používaný oxid siričitý a vďaka tejto metóde si môžete vychutnať víno s výraznou korenistou vôňou badiánu, kandizovaného ovocia a lesného medu. Chuť je taktiež výrazne korenistá s dotykom vanilky a dochuťou červeného pomaranču.

Unikátne cuvée 4 Živly vzniklo asamblážou štyroch bielych vín ročníka 2021. Do dokonalej harmónie sa spojili Rizling rýnsky z Kramárov, Veltlínske zelené z Novín, Aurelius a Rizling rýnsky zo Suchého vrchu. Víno vyzrievalo do krásy 3 mesiace v dubovom sude. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Toto výnimočne cuvée s hlavným podielom odrody Rulandské modré z nášho vinohradu Vás upúta svojou tmavo rubínovou farbou, robustnou vôňou čerešní a iného kôstkového ovocia, so stopou vanilky a škorice. Komplexná chuť černíc v horkej čokoláde s dochuťou nasladlých sušených sliviek a dotykom praženej kávy. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Príjemný, lahodne sladký Veltlín, krásnej zlatožltej farby, ktorý Vás osloví jemnou korenitosťou a lahodnou kombináciou aromatiky kandizovaného ovocia, sušených datlí, hrozienok a medového plástu. Chuť je plná, extraktívna, vďaka zvyškovému cukru podmanivá a harmonická. Nájdete v nej prívetivé, priam lahodné tóny sušených hrozienok, jablkovej štrúdli i lúčneho medu. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Základ sektu tvorí odroda Pinot noir. Šetrné lisovanie, tradičná metóda sekundárnej fermentácie vo fľaši a 20 mesačné vyzrievanie na kvasničných kaloch vínu dodalo celú paletu vôní a chutí. Marhuľový farebný odtieň, vôňu maslovej sušienky dopĺňanú tónmi šípkového čaju a plnú, krémovo biskvitovú chuť sprevádzanú bohatým perlením. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.

Procesom vyzrievania bola umocnená sýta purpurovo červená farba vína a mohutná vôňa černíc, lesného ovocia a sušených sliviek. Celkový dojem z vína podtrhuje plná chuť tmavého kôstkového ovocia, čerstvo praženej kávy s dotykom horkej čokolády a kakaa. Toto výnimočné víno má vysoký potenciál na zrenie a je vhodné na dlhodobú archiváciu. Víno s nízkym obsahom HISTAMÍNU.